Hitta sidan nu!

Hitta rätt sida för den produkt eller tjänst du söker.

Hitta rätt stighudar utan att snåla

Som den fritidsintresserade person jag är så händer det väldigt ofta att jag kör en topptur. När man är ute på topptur så släpper allt. Jag brukar glömma alla måsten och krav i vardagen. Det är så skönt att bara kunna andas in den friska bergsluften och njuta av livet. Just där och då, på mina skidor, så mår jag som allra bäst.

Men allt är inte guld och gröna skogar med topptursåkning. Det är trots allt väldigt viktigt att du har rätt material och utrustning. En av de absolut viktigaste delarna när man är på topptur är att man har bra stighudar. Ni vet säkerligen vad stighudar är för något, men för er som inte vet så gör jag ändå en enkel sammanfattning av vad stighudar är och varför det är så viktigt.

Det som jag menar med stighudar är den hud som du fäster under dina skidor för att förbättra fästet på dina skidor när du är på topptur. Det är därför viktigt att dessa hudar passar perfekt under dina skidor, annars kommer inte du få den effekten som du vill ha. Det är därför klokt att lägga en rejäl slant på just stighudar eftersom de är så pass viktiga för din upplevelse av topptursåkning.

Förr var stighudarna gjorda av riktig hud från olika djur, men när utvecklingen av skinn och hudbehandling gått framåt i världen så har också utvecklingen för stighudar också blivit bättre. De stighudar som används under våra skidor idag är därför gjorda i konstgjorda material, främst nylon. Det är givetvis bra, eftersom skinnindustrin inte alltid varit den bästa för djur och miljö.

Men det är såklart inte bara stighudar som är viktigt att ha kvalitet på. Du måste också ha bra bindningar och inte minst bra topptursskidor. Utom de två grundpelarna så fallerar hela toppturen och du kommer svära dig genom hela turen, om du ens kommer runt hela. Så pass viktigt är materialet, det kan vara skillnaden mellan succé och fiasko. Så spara inte på krutet när du köper utrustning. Du kan ha den under en väldigt lång tid och snålar du nu så kommer du få ångra det under en lång tid framöver.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *